epics! Artikel busuk.org

Friday, August 31, 2012

epic info! Biodata dan Gambar Emma Maembong

Biodata Emma Maembong

Nama Sebenar: Fatimah Rohani binti Ismail
Nama Glamor: Emma Ma'embong
Umur: 19 (2012)
Tarikh Lahir: 27 Mac 1992
Twitter: emma_maembong
Facebook: Emma Ma'embong

Gadis berwajah Pan-Asian ini - kacukan Melayu dan Scottish; bagaimanapun, ibu bapanya sudah berpisah. Mempunyai 10 orang adik-beradik, salah seorang daripada adik perempuan Emma, Cha Cha juga pendatang baru dalam bidang lakonan.

Terbarunya, Cha Cha tampil di slot Lestary TV3, 'Mimpi Cindarella'. Abang Emma pula, Bakri, pemain dram kumpulan Gerhana Ska Cinta dan pernah berkhidmat untuk Flop Poppy, Meet Uncle Hussain dan Azlan & The Typewriter.

Selain berlakon, dia juga seorang model dan pelukis seperti ayahnya. Bersama ayah dan dua orang adik-beradiknya, mereka pernah mengadakan 'Pameran Seni Lukis Ismail Embong dan Anak-anak: Raja-raja, Kerajaan, Rakyat'.



Kalau korang menonton drama Kau Yang Terindah yang menampilkan Nazim Othman dan Neelofa sebagai pelakon utama, pasti perasan akan watak yang dilakonkan oleh Emma Ma’embong. Sebetulnya dia juga menarik perhatian kerana wajahnya yang cantik dan pan-asian seperti wajah Siti Saleha. Emma kini berusia 20 tahun dan dia juga merupakan seorang pelukis dan model - beautifulnara.com





















































































p/s: kau yang terindah...

71 comments:

  1. So gorgeous ! Adooi dah la cantik baik plk tu haihh. Kalau la dia jadi gf aku sumpah xcari lain.

    ReplyDelete
  2. Emma artis yg paling sempoi. Cantik, baik, friendly ,semua la . Love u so so much emma.

    ReplyDelete
  3. she's soooo pretty
    "http://mysweetielovely.blogspot.com/"

    ReplyDelete
  4. Canteknye beliyau..

    ReplyDelete
  5. Cantik dan bra byk color striking..

    ReplyDelete
  6. muka mcm suci peranggai mcm binatang kt luar...baru je jadi pelakon dah buat perangai mcm tu...jgn perasan lah muka kau tu cantik...x yah lah nak perasan dah popular....bagi aq kau tu x layak jadi pelakon pon.. bajet cantik..ko ingat ko warna kn rambut..pakai baju seksi nmpk bra..ko ingat dpt pahala ke....ko ingat ko msk tv...ko boleh tergedik sana sini haaa...tu lah pelakon sekarang....mula mula gambar peluk ngan bf..lps tu..gambar bogel....haktuiii untuk emma maembong...haktuii...haktuiii...haktui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam la suci sgt ko tu.. ko ingt ko kutok2 die ko dpt pahala kew.. bodoh punya org.. klo owg yg berhati bsuk mcm ko nie lagy la xdew pahala lnsung agknye.. aty pnoh hasat dengki..

      Delete
    2. betul2.. tak baik ckp cm2.. itu antra die dgn tuhan.. kalo awak boleh ckp.. perg ckp sndri dgn die.. tak pyh nak kutuk lbih2.. for ayu nazira ,, cermin du mke awak sblom ktakan sesuatu dan mnasihati org lain serta mmprkatakn sesuatu tntang nye.

      Delete
    3. aku setuju dengan hang...good job,dah memang betoi apa yang ditaip hang,,yang puji lebih2 tu memang bangang benda kat depan mata dah betoi watpa nak puji..

      Delete
    4. cantik ker pompuan ni puki dah relah

      Delete
    5. aku setuju dengan hang...good job,dah memang betoi apa yang ditaip hang,,yang puji lebih2 tu memang bangang benda kat depan mata dah betoi watpa nak puji..

      Delete
    6. Ala...dengki n jeles la tu sbb nko x cun cam dia.

      Delete
    7. prmpuan tak ttup aurat mmg patut ditegur, tp tak usahlah kutuk-II emma mcmtu. tak elok. jngan pndang dia mcm ahli neraka, sbb kita pn blum tntu akn ke syurga..

      Delete
    8. Mcm la ko perfect Sgt dh yg Nak kta dkt emma tuh..

      Delete
    9. nak tunggu Ader orang yang perfect seperti rasulallah untuk bagi nasihat mana lah Ader so, bukanker mencegah kemungkaran adalah satu tuntutan jadi sama2 lab kiter berubah kearah kebaikan demi mengejar syurga Allah yang kekal abadi....biiznillah

      Delete
    10. Kutuk mengutuk? Haha..free2 je dosa kat sini ek korang..wt lenguh tgn je taip pepanjang smata2 nk kutuk dia..xgitu #capital AN & PA?? :)

      Delete
    11. Habis tu korang yg mulut longkang hati busuk dapat pahala ke? Masuk syurga ke? Tunjuklah muka kalau berani! Sekurang kurang nye kita dah tngok muka emma maembong yg comel tu!!! Muka korang yg mengutuk tu kalau letak foto beruk pun sape tahu..

      Delete
    12. Dia tk bertudung dan lain2 tu dosa dia dgn Allah dan Allah maha pengampun. Dosa korang kutuk orang sape nk ampun kan? Dah kah dosa dgn Allah dosa dgn makhluk lgi, 2 kali dosa...

      Delete
  7. Cemburu ek ayu nazira..jgn bajet dr baik kalau hati busuk mcm bangkai..

    Ct

    ReplyDelete
    Replies
    1. malangnya zaman yang kita lalui sekarang adalah zaman yang penuh dengan fitnah. di zaman ini, setiap wanita yang tidak menjaga agama cuba menunjukkan kecantikan masing-masing. kalau boleh hendak sahaja ditunjukkan segala-galanya kepada lelaki. dan itulah yang telah berlaku. buka setakat muka, bahkan bentuk badan cuba ditunjukkan seluas-luasnya kepda lelaki. bentuk badan diperagakan kepada lelaki dengan berpakaian ketat walaupun memakai tudung. jika diwaktu dahulu, pakaian ketat hanyalah dipakai oleh pelakon dan penyanyi, sekarang pakaian ketat dipakai oleh hampir kesemua wanita islam tanpa segan silu. di zaman ini, yang berpakaian seperti telanjang itulah yang dikatakan mengikut peradaban zaman dan muslimah yang menutup aurat itulah yang dikatakan ketinggalan zaman.

      Delete
  8. ko sapee haa...betul lah ape yg aq ckp kn...yg ko nk bela dia pahal..aq tahu lah ko tu laki..konon lah kalau ko bela dia...dia boleh pikat kt ko...ko ngan dia sama je 2 kali 5...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa ko ni ayu nazira, kenapa ko meroyan ni?ko lagi cantik dari dia ke?tak elok ckp bukan2 kat org lain.neraka atau syurga semua tuhan yang tetapkan.mana tau satu hari nanti bertudung litup pulak dia.dia kan muda lagi,mmg tgh nk explore mcm2.jgn dengki dgn anugerah tuhan pada org lain.if you don't have nice thing to say,keep your nasty comments to urself.

      Delete
    2. ntah, apa2 tah.. bgi ak .. klu perempuan 2 x tutup aurat n dye tunjuk rambut msuk dosa la.. Klu dia bertaubat insyaAllah, semua dosa dia terhapus.. Mmang gedik la Emma Maembong ni.. Mentang2 cantik boleh goda ramai laki. Laki2 pula ternoda .. Wanita ini merupakan fitnah bagi orang laki. Kalau dia tutup aurat or pakai tudung n pakai2 elok, klu kena kutuk.. X pela back up .. Ni pakai seksi seksa ..

      Delete
    3. malangnya zaman yang kita lalui sekarang adalah zaman yang penuh dengan fitnah. di zaman ini, setiap wanita yang tidak menjaga agama cuba menunjukkan kecantikan masing-masing. kalau boleh hendak sahaja ditunjukkan segala-galanya kepada lelaki. dan itulah yang telah berlaku. buka setakat muka, bahkan bentuk badan cuba ditunjukkan seluas-luasnya kepda lelaki. bentuk badan diperagakan kepada lelaki dengan berpakaian ketat walaupun memakai tudung. jika diwaktu dahulu, pakaian ketat hanyalah dipakai oleh pelakon dan penyanyi, sekarang pakian ketat dipakai oleh hampir kesemua wanita islam tanpa segan silu. di zaman ini, yang berpakaian seperti telanjang itulah yang dikatakan mengikut peradaban zaman dan muslimah yang menutup aurat itulah yang dikatakan ketinggalan zaman.

      Delete
  9. ayu nazira ni mmg jelez ngan emma nazira nih! Klau pun perangai si emma tu buruk sngt, aku rasa sama la kot ngan ang sbb ang plak mulut cam longkang..dua-dua bleh tambah dosa, mohon terasa keyh!!!

    ReplyDelete
  10. Tolol..dok gadoh pasal pompuan nh ape dpt???bek ang dwnload gmbr nh byk2 lpas tu ang buat modal..yg pompuan ang simpan buat bekas ludahan..bingai...

    ReplyDelete
  11. ayu nazira macam kurang kasih sayang... x tau malu...msti muke die ni mcam pantat kuali...Boooo!! for ayu nazira!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. cantik..tapi..urmm

    ReplyDelete
  13. Sweetnye u emma..just ignore what people says about u n family..ALLAH maha melihat,dont be afraid this is the reality when u become artist n famous..many bad story came out...just cool n relax fren..im wit u?im zana..nice to c u..

    ReplyDelete
  14. Sweetnye u emma..just ignore what people says about u n family..ALLAH maha melihat,dont be afraid this is the reality when u become artist n famous..many bad story came out...just cool n relax fren..im wit u?im zana..nice to c u..

    ReplyDelete
  15. Boooo ayu nazira!!!! Dah buruk ngaku la buruk........

    ReplyDelete
  16. mmmm,,saya pun suka dia ,,,biarla perangai dia tu ,,,tu semua kerja allah untuk menilai ,jgn kata baru jd artis dia perangai mcm tu ,,,rasa nya dia dah exlain ,,gambar tu sblm dia jd artis lg ,..cantik sgt dia ,,,kalau bertudung lg cantik

    ReplyDelete
  17. As'kum semua.. Alhamdulilah den dpt ckp skit di sini..
    Allah telah kurniakan muka dan fizikal yang sempurna untuk Emma..
    Harap Emma bersyukur la.. Pegi sane laku pegi sini laku..
    Tapi Emma, 1 pesan den.. Jangan lupa Allah, Jangan lupa agama, Jangan lupa ibu bapa yang melahirkan dan membesarkan Emma, Jangan sombong, takbur..
    Den ckp ni bukan ape.. Anda adalah muslimah.. Den cuma nk nasihat menasihati sesama kita.. Den pon bukannye perfect sgt nk ckp camni..
    So, conclusionnye.. Den harap Emma dpt jaga diri dan jaga agama walau dimanapun Emma berada.. Juga kepada hamba2 Allah disini.. Nasihat den juga utk anda semua.. Salam Ikhlas dari org JB.. ALIF

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan bagos ckp mcm nie,, nie tak . nak jgak ckp yg kasar2.. mncarut ape tah lg.. mcm ayu nazira

      Delete
  18. Wow..aku ske tang mate die..yg lain tuu biase je..aku doakn semoga die mendapat hidayah...:)

    ReplyDelete
  19. Hmm..dpt pkwe ade tatu kt lengan bahu..yg pmpuan lak ade nmpak mcm lovebite kat dada..pndai2 la carik ye kt pic tu ye..ape pun AMERIKAA!!..

    ReplyDelete
  20. SUKA TGK DIA SANGAT COMEL ....DAN LAKONAN DIA PON SUKA TGK PANDAI BERLAKON

    ReplyDelete
  21. Emma ttp alway cmey..org yg kutuk dye sbnrnye x leh trima knyataan yg emma mmg cntik..ciptaan tuhan bkn kte sbg hambanya yg layak nk judge hamba2nya yg laen..renung dr snri dr dlu..

    ReplyDelete
  22. Emma ttp alway cmey..org yg kutuk dye sbnrnye x leh trima knyataan yg emma mmg cntik..ciptaan tuhan bkn kte sbg hambanya yg layak nk judge hamba2nya yg laen..renung dr snri dr dlu..

    ReplyDelete
  23. Emma ttp alway cmey..org yg kutuk dye sbnrnye x leh trima knyataan yg emma mmg cntik..ciptaan tuhan bkn kte sbg hambanya yg layak nk judge hamba2nya yg laen..renung dr snri dr dlu..

    ReplyDelete
  24. Emma ttp alway cmey..org yg kutuk dye sbnrnye x leh trima knyataan yg emma mmg cntik..ciptaan tuhan bkn kte sbg hambanya yg layak nk judge hamba2nya yg laen..renung dr snri dr dlu..

    ReplyDelete
  25. Kalah terus si lofa, yg gdik n prasan lawa tu..

    ReplyDelete
  26. Emma memang comel. Orng yang kutuk emma tu maybe dia jeles kot dengan apa yg ada at emma ni. Btw emma memng comel@lawa. Sayang Eamma :)

    ReplyDelete
  27. OMG!emma seyesly cantik!!!aku yg pompuan ni pun leh terkesima jap tgk muka dia....mix blood kowt! (jelesnye!!!!) T_T

    ReplyDelete
  28. Nasihat pada kaum adam....kalau nak cri pasangan tu rupa paras bkn ukuran tau.pilihlah b'dasarkan akhlak dan tingkah laku.muka lawa tp perangai jahanam pun x guna gak.tp klu luar dlm cantik,kira pakej la....alhamdulillah....

    ReplyDelete
  29. Ayu nazira macam pantat ja mulut

    ReplyDelete
  30. boleh bagi tau lagu apa yang dia masukkan sedap aaa...... sesuai ngan gambar......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ghahah..... Pasal awek cmni pon nk btekak....lawak toi xdak pekdah lsong aa..tpi klu nk mmuji pon pada2 la yeee.... Harap2 dunia hbran kt mlaysia yg pnoh ngan MAKSIAT ni linkop trus aku doa kn yeee

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Gambar yang dia peluk cium bagai tu gambar lame...sebelum dia jadi artis lg...

      Delete
  31. Sapa aa minah ni plakon ka pnyanyi??????????????????????????????????????

    ReplyDelete
  32. ape pon emma memang cantik. biar la org nk ckp ape.org tu jeles ngn emma.

    ReplyDelete
  33. Adoi...klu la dpt bt bini fuh.

    ReplyDelete
  34. Pic x ley nk save kedokut pait.

    ReplyDelete
  35. Salam semua...sejujurnye emma mmg tergolong dlm kategori wanita full package..sy sbgai llki pn jujur nk bgtau cnfrm xkn cr lain lau dpt wanita full package cm emma..even emma seksi or whatever,still blh di lentur n dididik oleh lelaki yg beriman..semua manusia ase kekurangan masing2 n emma pn ade kekurangan dye gak.tp sekurang2nye emma tau kekurangan dye xdela smpi thp nk memalukan dirinya dgn cerita keburukan org lain..tp berbalik kt ayu nazira plak...kamu dok kutuk2 org lain, sedar x pe kekurangan diri kamu??tobat2 la...mati 2 ble2 jerk...jgn nti ble mati kamu yg terseksa sbb xsmpt nk mntk maap..kamu 2 da r xterkenal n org pn lom tntu kenal kamu...pkr r ckit...pe hukum lau xmntk maaf pd org yg kte wat salah?? Ingat pe yg ade dlm hadis2 bnd men2 ke?? Pkr r cmner lau hdp asyik jaja hal org then saat nk mati lak sndr terseksa mntk ampun ngn org yg kte xknl...agak2nye org yg xknl kte nk ke dtg ngadap kte time nk mati??pkr2 la ye...same2 kye doakan kesejahteraan umat islam yg lain..amin...wallahhualam...

    ReplyDelete
  36. semua wanita adalh cntik.Tiap kcntikan itu ada keistimewaannya trsndir.Bgtu pn jejaka,smua jejaka pn kacak.tiada yg kurg dn sebaliknya kta ptt bsyukur dgn apa yg kta ada.sy ni pndek dn hitam,tp sy tetap pcya sy cntik,bkn nk prasan tp kta msti positif.dgn itu mberi sy pljrn utk mgucap syukur dgn apa yg sy ada.sy jg bdoa smoga ada jejaka yg sudi menerima sy seadanya :') Tak salah kn klu bersabar? maka tak salah utk bsyukur.belajar lebih bsyukur kerna hidup hanya sementara. To women ,u are beautiful as u are, dr sy Rose

    ReplyDelete
  37. emma ni mmg cntik..xdpt dinafikan..sy psti lelaki yg tgk psti cair..tp syg akhlak n p'gaulan dgn bf dia t'utamanye..hrp2 emma cpt2 kawin dgn bf dia utk tutup fitnah n elak dosa..

    ReplyDelete
  38. kecantikkan datang daripada allah S.W.T.jadi ia adalah suatu anugerah yang teristimewa buat emma maembong.sebab kerana wajahnya yang jelita banyak rezeki yang dia dapat.kalau tak betul apa yang kamu katakan kepada dia maka kamulah yang mendapat malapetaka nanti.assalamualaikum.

    ReplyDelete
  39. melayu bodo bangang sejati.ahahahahahaha.fuck3.gila sex pastu cite pasal agama.lancau.fuck malay power..fuck this race.race of hatred.beat this bastard..

    ReplyDelete
    Replies
    1. astarfirullah...dunia...dunia..

      Delete
  40. Gambar atas2 dah ok...bila last2 tu pulak spoil dgn bercium pipi, berpeluk, seluar pendek btl2 paras punggung....dan gsmbar mcm ada something kat dada tu...aduhai...moga cepat2 bertaubat dan kalau dia pakai hijab mmg seriously cantik

    ReplyDelete
  41. Pura2 pakai tudung kononn nak nampak muslimah!!!! Padalhal banyak buat maksiat !!!!! Lunar nampak he canton! Dalaman busuk macam najis babi!!!!

    ReplyDelete
  42. apa tjuk lagu backgroun page ni.. tq

    ReplyDelete
  43. yg kutuk over sgt smpai keluar pkataan lucah2 tuh sbenarnya lebih kpd jeles drpd benci kmungkaran. huhu. akui je wlaupun dia tak jaga akhlak and syariat dia, dia tetap bertuah sbb lawa cuma sia2 lah. kmungkaran yg dia buat tuh dosa dia dgn Allah dan jika Allah pilih dia, tak mustahil dia bertaubat dan jadi solehah mcm wardina or diana amir. lgpun dia dtg dari keluarga yg mgkin tak tekankan aspek keagamaan. kalau betul kita nih ikut landasan agama, bukan ke ada adab2 berdakwah. walaupun aku tak suka tingkah laku dia tp aku tetap aku dia mmg cantik. semoga Allah mberi hidayah pada dia. dan ingat dosa dgn Allah, boleh bertaubat dan Allah itu Maha Pengampun lagi Maha Penyayang tapi dosa dgn manusia ishhh nauzubillah.

    ReplyDelete
  44. Rasa nak jilat je puki emma maembong...

    ReplyDelete

 
Related Posts with Thumbnails